OM OS, KONTAKT & MEDLEMSKAB

spacedog_lasereyes

Ærø Dog Days drives gennem foreningen Kunst – og Musikfestival på Ærø med Gratis Adgang & deltagelse

 CVR-NR: 37520918

Festivalen er udviklet 2015, i et samarbejde mellem Cecilie Retz Johansson, Asmund Havsteen-Mikkelsen, Julie Skaar og Jacob Fuglsang Mikkelsen.
De har alle tilknytning til Ærø og elsker at spendere sine somre på øen med familie og gamle venner.

Planen med festivalen er, at den skal være en årlig tilbagevendende begivenhed og organisk udvikle sig.

Bliv Medlem
Bliv medlem af foreningen Kunst – og Musikfestival på Ærø.
Kontingentet er 100 kr. for et år og igennem dit medlemskab støtter du Ærø Dog Days.
Du har ligeledes stemmeret til næste års generalforsamling midt juli 2017.
Overfør 100 kr. til foreningens konto i Rise Flemløse Sparekasse: 0847 0000591017
Anfør navn dit navn, tak!
Send gerne også dit navn, adresse, tlf. og email til: jacob.fuglsang@gmail.com

Kontakt til Ærø Dog Days
Jacob Fuglsang Mikkelsen
mobil 60 85 16 75
email: jacob.fuglsang@gmail.com

 

 

Pressemeddelelse – Ærø Dog Days 2017:

Brændende Hund og den Svenske Leonard Cohen til festival på Ærø

Kunst- og musikfestivalen Ærø Dog Days afholdes for andet år i træk på Det Gamle Værft i Ærøskøbing.
Den 28. & 29. juli kan man opleve funkbandet Super Hero Jam fra London og sangeren der i det svenske kaldes “Sveriges svar på Leonard Cohen” og meget mere

Festivalen Ærø Dog Days har i år fået støtte fra Tuborg Fondet. Ambitionerne er høje og en række internationale kunstnere kan ses på programmet denne sommer. Super Hero Jam funkband fra London, Kerim Arhan, det svenske svar på Leonard Cohen, forfatter Sigrun Gudbrandsdottir fra Island og danske Lone Hørslev læser op af sine nye anmelderroste bog.

Samba og Hot Dogs for alle aldre
I år vil Tromme-orkestret “Slagkraft” komme hele vejen fra København for at invitere alle med til lave et samba optog gennem Ærøskøbings gader. Lige som sidste år laves en brændende hund på en tømmerflåde (Burning Dog) på vandet og en hot dog spisekonkurrence, for både børn og voksne. Ærø Dog Days afholdes på Ærøskøbing havn, halvtreds meter til venstre for færgen, i ”Det Gamle Værft.

Projektlederne for festivalen Jacob Fuglsang Mikkelsen og Gertrud Hjelm Kongshøj er lige flyttet til Ærøskøbing fra København, hvor de sagt deres urbane livsstil op. Efter at ha været med i livstils- programmet “Hotelkampen” på TV2 Fri, på Ærø, forelskede de sig i det hus de skulle sætte i stand, som en del af programmet. Hotelkampen får premiere i slutningen af August på TV2 Fri, og lige nu er de i fuld gang med at koordinere årets festival og ser frem til snart at kunne præsentere det endelige program for festivalen.

Navnet Ærø Dog Days
På Ærø eksisterer der en myte om de ærøske græsenker, der brugte de engelske porcelænshunde, skænket dem af deres midlertidigt bortrejste mænd, som et signal til de lokale mænd om, at de var velkomne i huset til et lille rendezvous. Sømænd var ofte ude på de syv verdenshave i mange måneder, og vintrene på Ærø kan være meget mørke og kolde, så derfor var kvinderne nødt til at finde andre måder at holde sig varm på.

 

 

 

 

 

 

 

 

PRESSEMEDDELELSE FOR 2016:

Frække Hunde på Kærlighedsøen!

En ny kunst – og musikfestival ser dagens lys på Ærø med navne som Marie Frank, Kristian UFO Humaidan og Susanne Lana
30 & 31. juli 2016 på Det Gamle Værft i Ærøskøbing

På Ærø eksisterer der en myte om de ærøske græsenker, der brugte de engelske porcelænshunde, skænket dem af deres midlertidigt bortrejste mænd, som et signal til de lokale mænd om, at de var velkomne i huset til et lille rendezvous. Sømænd var ofte ude på de syv verdenshave i mange måneder, og vintrene på Ærø kan være meget mørke og kolde, så derfor var kvinderne nødt til at finde andre måder at holde sig varm på.

I mange år har flere tusind mennesker fra hele verden valfartet til Ærø for at cementere deres kærlighed til hinanden ved at lade sig gifte på øen. Der er dem der påstår, at al den kærlige energi spreder sig som en løbeild i de brostensbelagte gader, og øen flyder over af kærlig energi. Det er næsten til at føle så snart man træder af færgen.

Når man står af færgen og går til halvtreds meter til venstre, ligger det socialøkonomiske projekt ”Det Gamle Værft” hvori Ærø Dog Days festivalen afholdes.  Tankerne bag Ærø Dog Days er at skabe en ny oplevelse i Ærøskøbing under de smukke sommerdage i slut juli, hvor både den lokale befolkning og en stor håndfuld turister og kunstnere nyder kærligheden på øen.  Der ligger også en intention om at starte en ny kunstnerkoloni på Ærø, og vise paradis- øen frem til en gruppe urbane mennesker, der måske har en drøm at flytte på landet en dag.

Med hjælp af Peter Lassen fra Montana, har festivalen fået penge til at dække rejseudgifterne for en lang række kunstnere fra Odense og København. Ærø Kommune har støttet festivalen med en underskudsgaranti og Langelands Kommune samarbejder med sine to asylcentre på Ærø, med at involvere unge uledsagede flygtningedrenge i produktionen og dokumentation af festivalen.

FØRSTE VERSION FRA 2015 PÅ BADEHOTELLET:

plakat_badehotellet_web